Stabil munkalehetőség, kiemelt bérezés

Az eddiginél is intenzívebb toborzást folytat a Magyar Honvédség. A következő időszakban többezer embernek kínálnak kiszámítható, változatos életpályát a régiókatonai alakulatainál is – mondta Nagy Zoltán alezredes, a 2. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka.

– Akiknek nincs munkájuk vagy munkahelyet váltanának, a szerződéses katonai szolgálatot választhatják. Nem csak diplomás vagy érettségivel rendelkező jelentkezőket keresünk, általános iskolai végzettséggel is lehetőség van bekerülni. Szakmunkásokat, raktárosokat, ápolókat, informatikusokat, mérnököket és jogászokat is várunk, számos más foglalkozás képviselői mellett – hangsúlyozta az alezredes. A honvédség az otthonuktól távol szolgálatot vállalóknak szállást biztosít, vagy támogatják a munkába járást és a lakhatást.

– Feltételezem, elsősorban fiatalokat várnak. Mi a felső korhatár?

–A fő célcsoportunk a 18 és 40 év közöttikorosztály, de minden 65 év alatti állampolgár bátran jelentkezhet, aki büntetlen előéletű és van magyarországi lakcíme. Fontos, hogy a pályázóknak alkalmassági vizsgálaton kell megfelelniük, melynek része egy egészségügyi és pszichikai vizsgálat, illetve egy fizikai felmérés.

– Az alapkiképzés mindenkinek kötelező?

– Aki már volt katona, annak leendő parancsnoka dönti el, hogy mentesülhet-e az alapkiképzés alól. Aki még nem szolgált a Seregben, annak a katonai pálya alapkiképzéssel kezdődik, de természetesen ezalatt már fizetés jár.

– A honvédelmi és haderőfejlesztési programnak köszönhetően több lett a jelentkező?

– A honvédség fejlesztése rendkívül vonzóvá tette a katonai pályát, ennek hatását évek óta érzékeljük. A régió toborzóirodáinak forgalma kiemelkedő, 2022-ben összesen mintegy 700-an írtak alá szerződést a honvédséggel. A legtöbben kihívást keresnek, mások biztos megélhetést és kiszámítható munkahelyet, de olyan jelentkezőink is vannak, akiknek ez volt a gyermekkori álma. Sokan tanulás vagy munka mellett, önkéntes tartalékosként csatlakoznak hozzánk.

–A tartalékos szolgálatról mit érdemes tudni?

Azoknak ajánljuk, akik szeretnének részt venni honvédelmi feladatokban, kipróbálnák magukat egy más közegben, és szeretnének betekintést nyerni a katonaéletbe. Tartalékosként is sok lehetőség van a szakmai kiteljesedésre, például a külföldi missziós feladatokban is egyre jelentősebb szerephez jut az állomány. A szerződéses és a tartalékos alapkiképzés egy bizonyos pontig egységes, és van átjárhatóság a szolgálati formák között. A jelentkezők általános katonai, jogi, harcászati, tereptan, egészségügyi és alaki ismereteket szereznek, ezután kezdik meg a szolgálatot.

– Jelentősen megemelték a katonák bérét. Ez mit jelent számokban? 

– A legénységi katonák bérfejlesztése volta legjelentősebb mértékű, a legalacsonyabb rendfokozatú katona jelenleg bruttó 400 ezer Ft-ot kap. Egy pályakezdő, érettségivel rendelkező őrmester bruttó 474 ezer-, egy felsőfokú végzettségű hadnagy 568 ezer forintot keres. A honvédség lakhatási, családalapítási, iskolakezdési támogatásokat kínál, valamint Szép-kártya juttatás, nyugdíjpénztári hozzájárulás, kedvezményes üdülés, ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok, továbbá sportolási lehetőség is biztosított a katonák számára. 2024-től újabb bérelemelést garantálnak, erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter már többször is beszélt.

– Mire számíthatnak a tartalékosok?

– A lakhelyük közelében szolgálatot vállaló területvédelmi tartalékos katonák ún. szerződéskötési díjat kapnak, ez egyszeri juttatás. Ezen felül minden évben rendelkezésre állási díjat is fizetünk, ez a mindenkori minimálbér 100 százaléka. Amennyiben a tartalékost behívjuk felkészítésre, kiképzésre vagy munkavégzésre, a rendfokozatából és beosztásából adódó illetményre jogosult, melynek nagysága közel azonos a szerződéses katonákéval, emellett étkezési és utazásiköltségtérítés, illetve szállás is megilleti. A diákok behívását alapvetően a tanulmányi időszakon kívül tervezzük, a munka mellett szolgálatot vállalók munkáltatóit kompenzáljuk.

A toborzók folyamatosan várják az érdeklődőket, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár Bereg és Borsod-Abaúj Zemplén megyékben az ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei:

3. HADKIEGÉSZÍTŐ ÉS TOBORZÓ IRODA

Cím: 4026 Debrecen, Péterfia u. 58/A.

Telefon: 06 (30) 815-0998

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

5. HADKIEGÉSZÍTŐ ÉS TOBORZÓ IRODA

Cím: 4400 Nyíregyháza, Dózsa György út 29.

Telefon: 06 (42) 501-030

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

4. HADKIEGÉSZÍTŐ ÉS TOBORZÓ IRODA

Cím: 3526 Miskolc, Hatvanötösök útja 2.

Telefon: 06 (46) 327-245

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

SÁTORALJAÚJHELY – toborzó ügyszolgálati iroda

Cím: 3980 Sátoraljaújhely, Széchenyi tér 1.

Telefon: 06 (30) 815 0706

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információk: iranyasereg.hu

Hírdetmény

Tájékoztatom Tiszaszalka község tisztelt lakosságát, a civil, érdekképviseleti és gazdálkodó szervezeteket, valamint a településen működő elismert egyházakat, mint partnereket, hogy Tiszaszalka község Képviselő-testülete a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet alapján a településrendezési terv módosítása mellett döntött.

Módosítással érintett területek:

Az M3 autópálya nyomvonalának és kiszolgáló létesítményeinek rögzítése, módosítása a hatályos településrendezési eszközökben.

A veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. tv. alapján, értesítjük a Tisztelt Partnereket, hogy lakossági tájékoztatásunk kizárólag elektonikuson úton történik.

A partnerségi dokumentáció elkészült, mely a község honlapján (www.tiszaszalka.hu főoldal -> önkormányzat -> településrendezési dokumentumok fül alatt), az alábbi linken érhető el:

https://tiszaszalka.hu/onkormanyzat/telepulesrendezesi-dokumentumok

Javaslataikat, észrevételeiket a közétételt követő 15 napban, azaz 2021. december 20-ig kizárólag elektronikus úton a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várjuk.

Tiszaszalka, 2021. december 2.                                                                 

 

Tisztelettel:

Udvarhelyiné Deák Ildikó

polgármester sk.

HIRDETMÉNY (TELEPÜLÉSI ARCULATI KÉZIKÖNYV)

HIRDETMÉNY

Településképi Arculati Kézikönyv (TAK) és a településkép-védelmi rendelet tervezetének VÉLEMÉNYEZÉSE

Tiszaszalka Község Önkormányzata elkészíttette a település Arculati Kézikönyvét és megalkotta a Településkép-védelmi rendelet tervezetét.

A település honlapján megtalálható Arculati Kézikönyv és Településkép-védelmi rendelet tervezetével kapcsolatban, a már szokásos módon tehetnek észrevételt, javaslatot az érdeklődők (a partnerek).

A partnereket Tiszaszalka község partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 7/2017. (IV. 12.). önkormányzati rendelet szerint állapítja meg, egyúttal lehetőséget ad számukra a véleményezésre.

A Partnerek a településképi arculati kézikönyv és a településkép-védelmi rendelet tervezetével – véleményezési dokumentumok – kapcsolatban javaslatot, észrevételt, véleményt tehetnek,

− a papír alapú adatlap Tiszaszalka Község Polgármesteri Hivatal címére (4831 Tiszaszalka, Bajcsy-Zs. u. 2.) történő megküldésével, személyes leadásával, vagy

− az adatlap elektronikus levélben történő megküldésével a 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mail címre. (az adatlap a honlapról letölthető)

A településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet tervezete a honlapon megtalálható.

A településképi arculati kézikönyvvel és településképi rendelet tervezetével kapcsolatos javaslatok, észrevételek, vélemények benyújtására ezen közzététel megjelenésétől számított 21 napon belül – 2017. november 6-tól – 2017. november 27-ig – van lehetőség. A szóbeli tájékoztatás érdekében

LAKOSSÁGI FÓRUM

kerül megrendezésre, melynek

időpontja: 2017. november 15. (szerda) 1400,

helyszíne: Polgármesteri Hivatal nagyterme (4831 Tiszaszalka, Bajcsy-Zs. u. 2.

Tiszaszalka, 2017. november 6.

                                                                                                          Lapos István

                                                                                                          polgármester